Scurt istoric

Activitatea de productie in domeniul sistemelor din aluminiu si PVC demareaza in anul 2004 in cadrul firmei MORAGROIND SRL, societate infiintata in anul 1991, prin dotarea cu utilaje specifice productiei de tamplarie din aluminiu si a placarilor (masina de debitat, pantograf, masina de frezat montanti si freza placi aluminiu compozit). Acest domeniu de activitate a fost dezvoltat in urma extinderii activitatilor de constructii si a diversificarii produselor si serviciilor oferite pe piata din Romania. In anul 2005 activitatea de tamplarie se extinde si in domeniul tamplariei din PVC prin achizitionarea unei linii de productie a tamplariei din PVC, marca ELUMATEC®, Germania (masina de sudat, masina de debavurat sudura, pantograf, masina de frezat montanti si masina de debitat armatura). Ca urmare a cresterii vanzarilor, a dezvoltarii pietei tamplariei din Romania, a nevoilor de crestere a capacitatilor de productie si de perfectionare si eficientizare a fluxului de productie, societatea isi continua programul de investitii in tehnologie in trei etape:


1. In anul 2007, printr-un program finantat de Guvernul Romaniei, se extinde capacitatea de productie dar si calitatea produselor oferite prin completarea liniilor de productie existente cu echipamente specializate de masurare, debitare si prelucrare, dupa cum urmeaza:
        -    Masina de debitat la doua capete – ELUMATEC®, Germania;
        -    Masina de chertat profile – ELUMATEC®, Germania;
        -    Masina de debitat baghete cu sistem de masurare si aspirare – ELUMATEC®, Germania;
        -    Masina de sertizat profile – SCHÜCO®, Germania;
        -    Aparat de sudura MIG/MAG – LORCH®, Germania;
        -    Aparat de masura cu tehnologie laser – LEICA®, Elvetia.
Beneficiind de noile tehnologii, compania isi extinde gama de produse si servicii oferite, abordand lucrari de tamplarii, fatade cortina si placari ventilate de complexitate ridicata. In aceasta perioada se demareaza si proiectarea de specialitate a fatadelor prin colaborarea cu arhitecti, proiectanti si furnizori de sisteme.

2. In anul 2010, prin fonduri structurale (Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice – POS-CCE), se creste calitatea si capacitatea de prelucrare a sistemelor structurale ale fatadelor cortina si a placarilor ventilate dar si cea de montaj pe santier prin achizitionarea urmatoarelor echipamente:
        -    Aparat de taiere in plasma cu comanda numerica – LT 2030
             HYPERTHERM PMX1650, SUA;
        -    Dispozitiv de ridicare a vitrajelor cu vacuum – Powr-Grip®, SUA.

3. In perioada 2010-2011, prin fonduri structurale (Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala – FEADR), in urma unui program intensiv de reamenajare si reconfigurare a fluxurilor de productie, halele sunt modernizate si se achizitioneaza urmatoarele utilaje:
        -    Centru cu comanda numerica pentru prelucrare profile din otel si aluminiu – ELUMATEC®, Germania;
        -    Centru cu comanda numerica prelucrare placi aluminiu compozit – SAMEC®, Italia;
        -    Masina semi-automata de debitat profile metalice – BERG&SCHMID®, Germania;
        -    Presa de sertizat la colt – ELUMATEC®, Germania;
        -    Statie totala – LEICA®, Elvetia.

Cu aceasta ocazie se infiinteaza firma SC MRG FATADE SRL, care are ca unic obiect de activitate SISTEMELE DE FATADE.

Aceste investitii au fost derulate din convingerea ca singura strategie de dezvoltare intr-o piata dinamica si puternic concurentiala este utilizarea de tehnologii integrate, moderne, si specializarea continua a resursei umane pentru asigurarea unui avantaj competitiv in piata. In prezent, capacitatea de productie pe luna este de cca. 5.000 mp placari fatade ventilate si de 2.000 mp sisteme cortina si tamplarii.

SC MRG FATADE SRL are documentate, implementate si mentine Sisteme de Management in conformitate cu cerintele standardelor ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 si OHSAS 18001:2007, produsele livrate fiind certificate cu marcajul CE.
Siteul www.mrgfatade.ro foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies...